Jan Dauchy

  • Geboren in Dendermonde in 1979
  • Opgegroeid in de groende Rand rond Brussel (Meise, Wolvertem, Strombeek).
  • Sinds enkele jaren wonend in Wemmel
  • Behaalde een graduaat in bedrijfsautomatisatie en een graduaat in boekhouden
  • Afgestudeerd in de richting Master in Business Administration (MBA) aan de Vlerick Hogeschool in 2016
  • Zelfstandig Project Manager
  • Recreatieve en gepassioneerde motorrijder.
  • Veiligheid en Ruimtelijke ordening liggen mij nauw aan het hart.

In 2018 besloot ik mijn eerste stappen te zetten in de politiek. De reden hiervoor is eenvoudig: in plaats van aan de zijlijn te staan wil ik actief meewerken om het beleid in Wemmel vorm te geven en te ijveren voor een bruisend en welvarend Wemmel waar iedereen zich veilig en thuis voelt. De ervaring die ik als ondernemer opgedaan heb, wil ik nu graag met al mijn energie ten dienste van onze gemeenschap stellen.

Een Wemmel waar iedereen zich veilig voelt: een veilige omgeving zorgt voor aangenaam wonen. Asociaal gedrag, denk bevoordeeld maar aan trouwstoeten die het verkeer hinderen, hoort niet thuis in onze gemeente. Als recreatieve motorrijder ligt verkeersveiligheid mij zeer na aan het hart, zeker in de nabijheid van scholen. Als lokale overheid zijn we het aan onze voetgangers, fietsers en kinderen verplicht om hen maximaal te beschermen en wegpiraten uit het verkeer te halen.

Een Wemmel waar iedereen zich thuis voelt: een intelligente ruimte ordening zorgt voor een leefbare gemeente. Door de goede inplanting van parken, wooneenheden en winkels kan men zorgen voor een gemeente waar er ruimte is voor bewoners om verschillende activiteiten te ontplooien en een gemeente waar er voor ieders wil wat is. Respect voor de openbare ruimte is voor mij een absolute must: vandalisme hoort in Wemmel niet thuis.

Wat je geloofsovertuiging, achtergrond of thuistaal ook is, bouwen aan het Wemmel van onze dromen doen we samen. Samen met jullie en met mijn collega’s van N-VA Wemmel wil ik werk maken van een bruisend Wemmel.