Vlaamse subsidies voor een GROENER Wemmel

Op 26 april 2021

Extra groen en bomen

Lokale besturen in de Vlaamse rand konden projecten indienen om hun gemeente groener en aantrekkelijker te maken. Wemmel diende het project ‘Van Reek tot Motte en verder (Maalbeekvallei)’ in.

Op voorstel van N-VA-ministers Zuhal Demir en Ben Weyts keurde de Vlaamse regering het Wemmelse project goed en kende hiervoor een subsidie van 303.000 euro toe. De gemeente trekt zelf 150.000 euro uit om dit project, goed voor 24.000 bomen, te realiseren.

 

Gordelbomen

Voor elke deelnemer aan het Gordelfestival die bij de start van zijn/haar wandel- of fietstocht de QR-code inscande, plantten de Bûûmplanters en Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid bomen in de Vlaamse rand en Brussel. Tegen einde maart zouden er 10.000 bomen geplant zijn, waarvan ongeveer 140 struiken en bomen in de tuin van basisschool Mater Dei.

 

Natte Natuur

Om in de toekomst overstromingen in de buurt van de Vertongenstraat te vermijden, zullen er in het kader van het project ‘Natte Natuur’ werken uitgevoerd worden. De Molenbeek zal in de buurt van het schooldomein verbreed worden en het water zal tegengehouden worden om een deel natte natuur te creëren dat als overstromingsgebied zal dienen.

Hiervoor krijgt Wemmel van de Vlaamse overheid 177.000 euro.

 

Rioleringsproject

Vlaams minister Zuhal Demir riep de lokale besturen op om rioleringsprojecten – die onze waterkwaliteit vooruit helpen – niet langer uit te stellen. Hierop diende Wemmel een degelijk dossier in voor de M.Roelandtslaan, dat werd goedgekeurd.

De investering zou 150.000 euro bedragen en hiervoor geeft Vlaanderen 100.000 euro subsidie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is