De dame die de bouw van het Eurostadion mee tegenhield

Op 16 februari 2018

Op 30 januari kwam er voor de Wemmelaars het verlossende bericht: minister Schauvliege weigert dan toch de omgevingsvergunning van het Eurostadion. Na het klinken op deze overwinning die Wemmel behoedde voor massa’s extra overlast, wensen we ook diegenen te danken die zich jarenlang hebben ingezet om ons voor deze megalomanie te behoeden. Vooral gemeenteraadslid Monique Froment, die vier jaar geleden het verzet vanuit Wemmel tegen dit project opstartte. Monique besefte al heel snel dat dit project zeer nadelig zou zijn voor Wemmel.

Het opstarten van een actiegroep met haar buren uit de zuidrand van Wemmel was een eerste aanzet. “Samen met de leden van de gemeenteraad, het college, en nationale politici kon ze dit stinkende dossier grondig uitspitten en er de zwakheden uit filteren”, legt collega-gemeenteraadslid Koen Weemaes uit. “Ze overtuigde hen er ook van dat dit project extra files, wateroverlast, onveiligheid, parkeeroverlast en zwerfvuil zou veroorzaken.” Voor de goede verstaander: dit was géén protest tegen voetbal of de Rode Duivels.

Als een kleine David is Monique er uiteindelijk in geslaagd Goliath, de machtige projectontwikkelaar Ghelamco en de stad Brussel te verslaan.

Dank je hiervoor, Monique Froment!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is