Darya Safai vervoegt N-VA Wemmel

Op 27 januari 2018

De Iraans-Belgische vrouwenrechtenactiviste en ondernemer Darya Safai heeft zich recent lid gemaakt van de N-VA. Dat nieuws wordt ook bij de N-VA-afdeling van Wemmel, waar Safai woont, zeer enthousiast onthaald. Of zij ook op de lijst van N-VA Wemmel zal staan voor de komende lokale verkiezingen, zal de afdeling later samen met haar bekijken.

“Darya is natuurlijk geen onbekende voor ons. Ik volg haar werk rond vrouwenrechten, integratie en identiteit al jaren met veel bewondering”, zegt lokaal ondervoorzitter Sven Frankard. “Ik, en bij uitbreiding de hele afdeling, zijn dan ook zeer blij met haar toetreding tot de partij. In mijn contacten met haar liet ze weten dat het vraagstuk rond identiteit en integratie zich ook in een randgemeente nabij grootstad Brussel, sterk opdringt. Darya’s visie op het belang van het Nederlands in het onderwijs deel ik volledig met haar.”

Darya Safai zette zelf de stap naar de N-VA. “Ik heb me gewoon online lid gemaakt van de partij”, vertelt ze. “Toen ik in 2016 van de partij de Ebbenhoutenspoor (prijs voor verdienstelijke nieuwe Vlaming) kreeg, zijn de contacten gebleven, onder andere met Louis Ide en Theo Francken. Er waren veel gemeenschappelijke gronden, maar uiteindelijk heb ik de stap zelf gezet.”

Voor Darya sluit het verhaal van de N-VA over verbondenheid en identiteit het dichtste aan bij haar maatschappijbeeld. “Die Vlaamse identiteit, de taal, cultuur, waarden van de Verlichting, vrijheid, … dat kende ik niet in mijn vaderland. Hier voel ik me verbonden.”

Darya Safai’s verbondenheid met Wemmel, haar thuisbasis, is groot. “Ik heb mijn praktijk dan wel in het Antwerpse, maar mijn thuis is in Wemmel. Mijn kinderen gaan hier naar school, hier speelt mijn sociale leven zich af. Ik wil me hier zeker ook lokaal engageren. Daarover zit ik weldra rond de tafel met de afdeling. Maar concrete afspraken zijn er nog niet, ook niet over de lijst. Ik wil me zeker niet opdringen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is